Gelaatsimplantaten

Aard van de ingreep:

Hierdoor wordt de basisvorm van het gelaat zowel "en face" als in profiel gecorrigeerd en meer gebalanceerd. Men gebruikt hiervoor zorgvuldig gesculpteerde implantaten (in verscheidene vormen en grootten beschikbaar) die via een onopvallende huidincisie of slijmvliesincisie (bvb. in de mondholte) worden ingebracht. Op die wijze kan een achteruitstaande kin naar voren worden gebracht, kunnen jukbeenderen meer worden geprononceerd of kan men de kaaklijn krachtiger maken. 

Duur van de ingreep:

Tussen een half uur en 2 uur afhankelijk van de soort en grootte van de prothese. 

Verdoving:

Lokale verdoving gecombineerd met kalmeringsmiddelen ofwel in volledige verdoving afhankelijk van de aard en grootte van de prothesen en van de wens van de patiënt. 

Waar wordt de ingreep uitgevoerd: 

In het ziekenhuis van Tongeren of daghospitaal van Bilzen. 

Neveneffecten:

Tijdelijke zwelling en ongemak, eventuele verkleuring van de huid, verminderd gevoel en een stijf gevoel. Bij versteviging van de kaaklijn of het implanteren van een kinimplantaat kan het zijn dat men gedurende enkele weken moeite heeft om zijn mond goed open te doen. 

Risico's: 

Onjuist plaatsen van de prothese of het spontaan verplaatsen van de prothese. Infectie rond de prothese (om dit trachten te voorkomen wordt steeds een antibioticum gegeven). Dit alles kan een reden zijn om in een tweede ingreep de prothese te verwijderen. Ook kan het gebeuren dat er zich een hard samentrekkend kapsel vormt rond een prothese zodat deze vervormt van uitzicht zodat dit ook een reden kan zijn om ze te verwijderen. 

Herstelperiode:

Na 1 week kan men terug aan het werk. De zwelling en huidsverkleuring zijn na 2 tot 4 weken volledig verdwenen. Activiteiten waarbij men het gelaat kan kwetsen, vermijdt men best gedurende 6 weken. 

Duur van het resultaat:

Permanent tenzij er een complicatie optreedt.

Heeft u een vraag?

Maak dan een afspraak, gelieve te telefoneren naar

+32 (0)477 75 94 35

Wij zijn telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10 tot 18 uur.