Liposculptuur

Het volume van de lippen kan verbeterd worden op verschillende manieren: Het gebruik van "fillers"

- Met eigen weefsel:
- Vetweefsel dmv. lipofilling (Colemantechniek)
- Reepje pees uit de slaapstreek
- Reepje huid ontdaan van de opperhuid

Het vergroten van de lippen kan in plaatselijke verdoving gebeuren, eventueel gecombineerd met een 'roesslaap'. 

Bij lipaugmentatie met eigen vetweefsel gebeurt dit volgens de Coleman-techniek, waarbij eerst manueel met een kleine canule vet wordt weggezogen op een plaats waar men dit vet het best kan missen, bv. de buikwand. Het vet wordt dan gecentrifugeerd in een centrifugetoestel. Hierdoor scheidt het vet zich in drie delen: bloed met infiltratievocht in stukgegane vetcellen onderaan, in het midden bevinden zich de intacte vetcellen en bovenaan het vet dat uit stukgegane vetcellen is ontsnapt. De intakte vetcellen worden dan geïsoleerd en in een kleiner spuitje aangebracht. Vervolgens wordt via een kleine steekopening aan de mondhoek een aangepast minicanule ingebracht langswaar het vetweefsel wordt ingebracht. 

Effect van de lipofilling van de lippen:

De bedoeling is dat de intakte vetcellen ingroeien door infiltratie van microcapillairen uit de direkte omgeving. Er ontstaat eerst een duidelijke zwelling door het traumatiseren (de ingreep zelf). Daarom is het soms nodig na enkele weken na het volledig verdwijnen van het oedeem nogmaals een beetje vetweefsel bij te vullen. 64 jarige vrouw die zich erg stoorde aan haar steeds dunner wordende bovenlippen. 


Dezelfde vrouw 2 maand na lipofilling, waarbij de vetcellen uit de buikwand werden geïsoleerd en gezuiverd d.m.v. centifuge. 
 

Na de ingreep:

Patiënt moet de eerste dagen de mond koelen, teveel bewegingen van de mond vermijden. Het eten van vast voedsel wordt in de eerste dagen afgeraden - beter met een rietje drinken en vloeibaar voedsel tot zich nemen. Een recept voor een antibioticum dat men gedurende 5 dagen moet innemen, wordt meegegeven om te vermijden dat een infectie zou optreden. 


Het resultaat geeft je duidelijk vollere lippen waarbij het lippenrood geaccentueerd wordt. De mond krijgt hierdoor een jonger en dynamischer uiterlijk.

 Meer informatie

 

Heeft u een vraag?

Maak dan een afspraak, gelieve te telefoneren naar

+32 (0)12 39 54 24
of +32 (0)477 75 94 35

Wij zijn telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10 tot 18 uur.