Ooglidcorrectie

 

De buitenste ooghoeken staan normaal hoger dan de binnenste ooghoeken

Zowel de bovenste als de onderste ooglidcorrecties kunnen in lokale verdoving uitgevoerd worden. 
Bij de bovenste oogleden valt het littekentje precies in de ooglidplooi en is achteraf niet meer zichtbaar.

Bij de onderste oogleden kan het littekentje juist onder de wimperrij gelegen zijn ofwel aan de binnenkant van het ooglid. 

Dit wordt individueel bepaald al naargelang de hoeveelheid huid die moet worden verwijderd en of de oogbol al dan niet naar voren puilt. Soms wordt de oogkringspier naar buiten en boven gefixeerd waardoor een strakker geheel ontstaat van het weefsel rond de oogkast en de oogopening een mooiere vorm krijgt. Het onder de spier en het ooglidseptum gelegen vet wordt niet steeds verwijderd maar soms eenvoudig geredrapeerd! Soms wordt zelfs de rand tussen het onderste ooglid en het jukbeen opgevuld met eigen vet om een mooiere overgang te verkrijgen en aldus een jeugdiger voorkomen. 

Voor de ingreep wordt de patiënt gevraagd naar zijn concrete zorg en naar zijn voorgeschiedenis vooral in verband met oogaandoeningen, schildklieraandoeningen, enz. 

Tijdens de ingreep krijgt de patiënt enkele druppeltjes toegediend in de onderste oogzak om het oogbindvlies minder gevoelig te maken.

De ingreep zelf duurt ca. 1 uur. 

Na de ingreep is het aangeraden een zonnebril te dragen wegens mogelijke lichtovergevoeligheid, inspanningen te vermijden tijdens de eerste 48 uur, het hoofd tijdens de slaap ca. 30° hoger te leggen. 

Na 4 dagen worden de fijne draadjes verwijderd. Door het licht is een tijdelijke tranenvloed en irritatie mogelijk.

 Meer informatie

 

Heeft u een vraag?

Maak dan een afspraak, gelieve te telefoneren naar

+32 (0)477 75 94 35

Wij zijn telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10 tot 18 uur.