Botox

BOTOX MAG UITSLUITEND WORDEN GEINJECTEERD DOOR EEN ERVAREN ARTS .Wij gebruiken enkel de originele BOTOX en niet de goedkopere ongetestte Chinese varianten.

Wat is BOTOX?

Botox is een gezuiverd eiwit dat een locale en tijdelijke onderbreking van de prikkeloverdracht  naar de zenuw. Hierdoor wordt de spieractiviteit gedurende enkele maanden verminderd.

Op welke leeftijd is Botox aan de orde?

De meest ideale situatie zou zijn als sommige rimpels zich nooit zouden vormen of veel minder en later pas zichtbaar zouden worden.

De meeste rimpels die hieronder genoemd worden zijn echter heel goed te voorkomen. Daarom wordt geadviseerd om Botox al te gebruiken als de spieractiviteit er al is, maar nog geen diepe plooi. Bij de meeste is dat al tijdens hun twintiger of dertiger jaren. Natuurlijk kan het altijd ook nog op latere leeftijd en zal er een heel duidelijk resultaat te zien zijn van deze rimpelbehandeling gedurende 3 tot 4 maanden.

 

Voor welke rimpels is BOTOX geschikt?

Bovenste helft van het gelaat

- fronsrimpels
- kraaienpootjes
- voorhoofdsrimpels
- langs de neus

 en daarnaast ook nog

- bepaalde verticale halsrimpels of halslijn
- zweten van de oksels en handen

De behandeling

Het belanrijkste voor de behandeling is het consult met een ervaren en getraind Plastisch chirurg. De meesten waarderen een “natural look”. U kunt exact het gezicht krijgen zoals u wenst met meer of minder expressie, zodat u geen onnatuurlijk gezicht krijgt. Met een heel fijn naaldje wordt de vloeistof in de spier gespoten onder de hiud. Hiervoor is geen vedoving nodig. De behandeling duurt maximum 5 minuten. De risico’s van een BOTOX –behandeling zijn zeer minimaal indien u een gekwalificeerd arts heeft die u goed uitlegt welke gebieden te behandelen zijn. Zelden zult u last hebben van een kleine bloeduitstorting.

Het effect:

Na enkele dagen begint BOTOX te werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect maximaal en wordt de huid steeds gladder. Massage van het gezicht in de dagen erna moet vermeden worden. Na meerdere behandelingen houdt het effect steeds langer aan en hoeft u slecht om de 6 tot 9 maanden herbehandeld te worden.

Als de rimpels nog niet al te diep zijn en u start met Botox  kunt u het mooiste resultaat bereiken en voorkomen dat de rimpels in het gezicht blijven staan als u ontspannen kijkt. U zult ook merken dat de hyperactiiteit in bepaalde spieren afneemt waardoor u minder “ boos” kijkt.

Wat zijn de onverwachte voordelen van Botox?

Bij sommige patiënten is hun hoofdpijn verdwenen na behandeling van aangezichtsrimpels met Botox.

Die hoofdpijn kwam voor bij patiënten die hun voorhoofdsspieren steeds spanden tijdens periodes van stress en spanning. Wanneer deze spieren zich ontspannen, vermindert de hoofdpijn.

Veiligheid:

Omdat Botox heel krachtig is bij hoge concentraties, wordt het in zeer kleine hoeveelheden met hoge veiligheidsmarges gebruikt. Er zijn bij Botox geen belangrijke nevenwerkingen vastgesteld. Botox spreidt zich ongeveer 1 cm langs de spiervezels, maar komt niet in de bloedstroom terecht.

 

Heeft u een vraag?

Maak dan een afspraak, gelieve te telefoneren naar

+32 (0)477 75 94 35

Wij zijn telefonisch bereikbaar elke werkdag van 10 tot 18 uur.